





TO : Marian Wong FROM : Dhita

EMAIL : marian.wong@cambiasorisso.com EMAIL : <u>btcbali@yahoo.com</u>
PROGRAM : Jayapura Port DATE : 04 December 2023

VALIDITY : 01-30 November 2025 PAX : Min. 100 pax in total for operation

Tour Name	JAYAPURA CITY TOUR.		
Duration	5.00-Hour.		
No. Of persons	Min. 50 Pax – Max.90 Pax.		
Tour Description	A half-day tour exploring Jayapura's essential highlights awaits you on this comprehensive excursion. Often referred as the "City of Victory", located on the northeastern coast of New Guinea, also known for its stunning natural beauty and vibrant culture. You'll spend your half-day discovering the elaborate daily life of Jayapura's residents, Loka Budaya Museum, and interacting with the local school students, all while enjoying the island's outstanding natural beauty.  Starting off from the pier of Jayapura, enjoy the scenic drive with the local transportation of approximately 20-minute brings you toward the local market in town called Hamadi Central Market to discover the daily life of Jayapura's residents. This market also offers an ideal spot for souvenir shopping. Here, you may engage with locals selling handicrafts and tending to their daily needs. Along the roadside, rows of Papuan handicrafts are readily visible. Numerous small shops house a variety of Papuan handicrafts and artwork. Following your delightful visit, your journey continues toward Red Bridge of Jayapura and locally called Jembatan Youtefa, is a favored destination for residents and travelers looking to capture memorable photographs and appreciate the natural beauty of the region. The bridge serves as a vital transportation link and offers access to the mainland. Leaving Red Bridge of Jayapura behind, it's on to the next destination to visit Loka Budaya Museum, located next to the large Auditorium University of Cendrawasih on the main road in Abepura. And you'll have a good opportunity to admire the finest collection of Asmat tribe. The museum boasts a captivating range of Papuan artefacts, including the finest collection of Asmat carvings and exquisite crafts from several other regions, as well as historical photos and musical instruments.  As your tour draws to a close and before returning to the pier of Jayapura, you'll make your way to the last destination to visit the local school named SMKN Wisata, is a high school with a curriculum f		





	Please NOTE: The tour sequence and timings may vary, depending on local traffic. Infrastructure in Jayapura is basic, and local conditions may be challenging: transportation (NO Microphone and NO A/V System), hotels, restaurants, equipment, and services are the best-available in the area, but may not be up to the standards, There is NO guide available on the island, what will have is the locals people who can speak little English and will accompanied the guests and explain about their village on their own way. The Locals tend to have a strong accent therefore we urge flexibility and understanding.			
Vehicle Type	20 seater Coach fill up with max. 16 guests	20 seater Coach fill up with max. 16 guests	20 seater Coach fill up with max. 16 guests	
No. Of persons per coach	20-29 Pax	30-39 Pax	40 Pax up	
Nett Price per Pax	USD 227,30	USD 219,50	USD 211,90	
Price Inclusions	20 seater coach (local transportation) with NO Air-conditioned and NO A/V System (NO Microphone), Locals people who can speak little English that will accompanied guests and explain about their village on their own way, Admission fees, a bottled water on the coach.			
Price Exclusions	Gratitude, Personal expenses, additional meals and beverages that is not mentioned on the program			

Time	Itinerary	Duration
00:00 - 00:20	Depart from Jayapura Pier – Local Market in Town.	20-minute.
00:20 - 01:05	Arrive at Local Market and Visit.	45-minute.
01:05 – 01:25	Depart from Local Market – Jembatan Youtefa (Red Bridge of	20-minute.
01:25 – 02:05	Arrive at Jembatan Youtefa (Red Bridge of Jayapura for Photo Stop.	40-minute.
02:05 – 02:35	Depart from Jembatan Youtefa – Loka Budaya Museum.	30-minute.
02:35 - 03:20	Arrive at Loka Budaya Museum and Visit.	45-minute.
03:20 - 03:50	Depart from Loka Budaya Museum – Local School.	30-minute.
03:50 – 04:35	Arrive at Local School and Visit.	45-minute.
04:35 - 05:00	Depart from Local School – Jayapura Pier.	25-minute.
05:00 – Onward.	Arrive back at Jayapura Pier.	







TO : Olivier-Bernard Michel & Marian Wong FROM : Dhita

VALIDITY : 01-30 November 2025 PAX : Min. 100 pax in total for operation

Tour Name	JAYAPURA HIGHLIGHT.		
Duration	5.5-Hour.		
No. Of persons	Min. 50 Pax – Max.100 Pax.		
Tour Description	Discover and learn the natural beauty of Jayapura through this comprehensive sightseeing excursion. Often referred as the "City of Victory", located on the northeastern coast of New Guinea, also known for its stunning natural beauty and vibrant culture. You'll spend your valued time admiring the daily life of Jayapura's residents, culture performance, Loka Budaya Museum, and interacting with the local school students, all while enjoying the island.  Traveling from the pier of Jayapura, it's a 30-minute scenic drive with the local people who can speak little English and will explain about the area on their own way, by local transport toward the Museum of Loka Budaya, located next to the large Auditorium University of Cendrawasih on the main road in Abepura. And you'll have a good opportunity to admire the finest collection of Asmat tribe. The museum boasts a captivating range of Papuan artefacts, including the finest collection of Asmat carvings and exquisite crafts from several other regions, as well as historical photos and musical instruments. Following your delightful visit, your journey continues toward Yobeh Village, Lake Sentani, is a tranquil beauty of the lake and its surroundinsg. Upon arrival, you'll be warmly welcome by residents and offer you the welcome dance and enjoy culture performance then explore the village to see local daily life. In this village you'll have a good opportunity to admire the verdant hills and valleys that line the road, offering glimpses of the region's natural beauty. Immerse yourself in the local culture as we visit the charming traditional villages surrounding lake Sentani. Observe the unique traditional dance performances. Interact with the friendly locals, learn about their customs, and enjoy a glimpse of their traditional art forms, including bark paintings and intricate wood carvings.  A your tour draws to a close and before returning to the pier of Jayapura, you'll make your way to the last destination to visit the local school named SMKN Wisata, is a high school with		





	Please NOTE: The tour sequence and timings may vary, depending on local traffic. Infrastructure in Jayapura is basic, and local conditions may be challenging: transportation (NO Microphone and NO A/V System), hotels, restaurants, equipment, and services are the best-available in the area, but may not be up to the standards, There is NO guide available on the island, what will have is the locals people who can speak little English and will accompanied the guests and explain about their village on their own way. The Locals tend to have a strong accent therefore we urge flexibility and understanding.			
Vehicle Type	20 seater Coach fill up with max. 16 guests	20 seater Coach fill up with max. 16 guests	20 seater Coach fill up with max. 16 guests	
No. Of persons per coach	20-29 Pax	30-39 Pax	40 Pax up	
Nett Price per Pax	USD 265,50	USD 257,90	USD 250,50	
Price Inclusions	20 seater coach (local transportation) with NO Air-conditioned and NO A/V System (NO Microphone), Locals people who can speak little English that will accompanied guests and explain about their village on their own way, Admission fees, a bottled water on the coach.			
Price Exclusions	Gratitude, Personal expenses, additional meals and beverages that is not mentioned on the program			

Time	Itinerary	Duration
00:00 - 00:30	Depart from Jayapura Pier – Loka Budaya Museum.	30-minute.
00:30 - 01:15	Arrive at Loka Budaya Museum and Visit.	45-minute.
01:15 - 01:45	Depart from Loka Budaya Museum – Yobeh Village, Lake Sentani.	30-minute.
01:45 - 03:15	Arrive at Yobeh Village with welcome dance, performance and	90-minute.
	explore the village	
03:15 - 04:10	Depart from Yobeh Village – Local School.	55-minute.
04:10 - 04:55	Arrive at Local School and Visit.	45-minute.
04:55 – 05:30	Depart from Local School – Jayapura Pier.	35-minute.
05:30 – Onward.	Arrive back at Jayapura Pier.	













